Datalore – tímový nástroj od JetBrains

ByIvan BREZIANSKY

Datalore – tímový nástroj od JetBrains

Už dlhšiu dobu, pracujú vývojári z JetBrains na tomto tímovom nástroji, tak sme sa rozhodli, že vám ho v tomto blogu bližšie predstavíme. Zatiaľ je k dispozícií vo verzii Community Plan zadarmo.

Datalore sa definuje ako „Online Data Science Notebook with smart coding assistance“.

Poďme si to rozobrať na drobnejšie. V Datalore sa všetky výpočty vykonávajú v cloude. Pre spustenie kódu Python a Kotlin, vám stačí otvoriť prehliadač, zaregistrovať sa na stránke datalore.jetbrains.com a vytvoriť svoj prvý Notebook. Nevyžaduje sa žiadne ďalšie nastavenie. Datalore je vyvinutý tak, aby pomáhal analytikom a data scientists s dennými úlohami. Okrem toho, že je to hlavne tímový nástroj, pracovať s ním môžete aj individuálne.

Datalore vám umožní:

  • Zbierať a skúmať dáta.
  • Vytvoriť machine learning a learning models.
  • Vizualizovať výsledky a zdieľať ich s ostatnými.

Datalore pracuje s Notebooks, umožňuje importovať a exportovať .ipynb a .datalore Notebooks.

Asi najdôležitejšie je vyzdvihnúť pomoc inteligentného kódovania – smart coding assistance, ktorá pochádza z produktu PyCharm. Uľahčí vám prácu pomocou rôznych doplnkových možností, napríklad: možnosti dokončenia kódu, rýchle opravy, automatické importy, premenovanie, formátovanie…

Keďže je Datalore tímový nástroj, určite oceníte zdieľanie svojich poznámok, čo vám umožní pracovať so svojim tímom v reálnom čase. Taktiež môžete zdieľať PyCharm Notebooks pomocou Datalore plugin, pre efektívnejšiu tímovú spoluprácu.

Prikladáme video na vizuálne zoznámenie s Datalore ?

Zdroj: JetBrains blog.

About the author

Ivan BREZIANSKY editor

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.