ExaGrid overview

ByIvan BREZIANSKY

ExaGrid overview

O spoločnosti ExaGrid, ako o novinke v našom portfóliu, sme už na blogu písali. Tentokrát sa chceme bližšie venovať predstaveniu zariadenia ExaGrid, ako funguje, aké má technické požiadavky, akú metódu deduplikácie používa.

Spoločnosť ExaGrid, ponúka jedinečný produkt a jedinečný prístup k zákazníkom, postavený na nasledovných princípoch:

  • jediné záložné úložisko druhej generácie s deduplikáciou dát,
  • viac ocenení za svoje produkty, ako ostatní dodávatelia v danom segmente,
  • celosvetovo viac ako 11.000 inštalovaných systémov s vynikajúcimi referenciami,
  • bezkonkurenčný počet verejne publikovaných zákazníckych príbehov,
  • prelomový model podpory zákazníkov,
  • program garancie ceny a ochrany investícií,
  • najnižšia cena je stanovená vopred a po celý čas,
  • spoločnosť s konzistentným medziročným rastom.

ExaGrid má bázu viac ako  11,000 inštalovaných systémov po celom svete.

Základný koncept ExaGrid

Zariadenia ExaGrid pracujú so zálohovacími aplikáciami tým spôsobom, že sa prezentujú, ako štandardné zdieľané NAS (CIFS alebo NFS) adresáre . Zálohovacie úlohy následne smerujú dáta do zariadenia ExaGrid. Zariadenia ExaGrid je možno jednoducho integrovať do existujúcich zálohovacích prostredí.

Podpora aplikácií pre zálohovanie

Zariadenia ExaGrid sa jednoducho integrujú do existujúcich zálohovacích prostredí. Zoznam podporovaných zálohovacích aplikácií, ktoré ExaGrid v súčasnosti podporuje, nájdete tu.

Zariadenia ExaGrid spolupracujú so zálohovacími aplikáciami jednoducho preto, že sa prezentujú ako štandardné zdieľané NAS adresáre. Zálohovacie úlohy následne smerujú dáta na zariadenie ExaGrid.

Ktoré protokoly sú podporované?

ExaGrid podporuje rôzne protokoly vrátane CIFS, NFS, OST a Veeam Data Mover.

Podporuje ExaGrid nejaké funkcie špecifické pre zálohovacie aplikácie? Ak áno, ktoré?

Technológia OpenStorage od spoločnosti Veritas (OST) je obľúbená funkcionalita, ktorá umožňuje integrovanú ochranu dát určenú pre offsite úložiska, táto funkcionalita je dôležitá, ak ju chcete používať s Veritas NetBackup alebo Backup Exec. ExaGrid poskytuje plug-in pre OST zadarmo (za predpokladu, že prostredie je licencované pre OST).

Ďalšou špecifickou funkcionalitou je ExaGrid-Veeam Accelerated Data Mover. Väčšina jedinečných funkcionalít vo Veeam, ako sú SureBackup™ verifications, Instant VM Recovery,® Virtual Lab, Copy and Replicate a ďalšie pokročilé funkcie, si vyžadujú neduplikovanú kópiu na disku. Iba ExaGrid vie zabezpečiť túto funkcionalitu so svojou jedinečnou funkcionalitou Landing Zone.

Všetky ostatné riešenia ukladajú iba deduplikované údaje. ExaGrid integroval Veeam Data Mover, tak že zálohovanie prebieha v móde Veeam-Veeam verzus Veeam-to-CIFS módu u iných riešení, čo zabezpečuje až 30% zvýšenie výkonu zálohovania. ExaGrid je jediný produkt na trhu, ktorý ponúka takéto zvýšenie výkonu. Integráciou  Veeam Data Mover, je možné vytvárať syntetické Veeam plné/full zálohy až šesťkrát rýchlejšie, ako akékoľvek iné riešenie.

Metóda deduplikácie

Určite vás zaujíma, ktorá metóda deduplikácie sa používa v zariadeniach ExaGrid. Systém zálohovania od spoločnosti ExaGrid, poskytuje riešenie založené na zálohovaní na disk. Kombinuje v sebe enterprise SAS disky s deduplikáciou dát na úrovni zón. Toto riešenie je nákladovo oveľa efektívnejšie ako jednoduché zálohovanie na lacné disky alebo páskové knižnice. Patentovaná deduplikácia na úrovni zóny ExaGrid, redukuje potrebné miesto na disku v rozsahu 10: 1 až 50: 1 tým, že počas zálohy ukladá iba jedinečné bajty namiesto redundantných údajov.

Adaptívna deduplikácia vykonáva deduplikáciu a replikáciu dát súbežne s procesom ukladania záloh a súčasne plne zabezpečuje systémové prostriedky nutné k ukladaniu dát. Cieľom je čo najrýchlejšie vykonanie záloh počas čo najkratšej doby zálohovania.

Vyžaduje ExaGrid, aby sa na dosiahnutie uvedeného výkonu využil výpočtový výkon záložného servera?

ExaGrid nevyžaduje žiadny výpočtový výkon záložného servera na dosiahnutie uvedeného výkonu. V skutočnosti je to naopak. ExaGrid môže vykonávať i úlohy, ktoré by inak vyžadovali výpočtový výkon záložného servera. Príkladom je použitie ExaGrid-Veeam Accelerated Data Mover.

Pokračovanie blogu: ExaGrid overview 2. časť

Čítajte zaujímavý blog: Ako ExaGrid chráni vaše dáta pri napadnutí ransomvérom…

Radi vám odpovieme na vaše otázky, pokojne nás kontaktujte.

 

About the author

Ivan BREZIANSKY editor

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.