FortiOS 7.0: Zabezpečenie vo všetkých sieťach, koncových bodoch a cloudoch

ByIvan BREZIANSKY

FortiOS 7.0: Zabezpečenie vo všetkých sieťach, koncových bodoch a cloudoch

V súčastnej dobe je zabezpečenie sietí stále náročnejšie. Často nemajú jednotnú bezpečnostnú stratégiu. Väčšina firiem robí chybu v ochrane izolovanými bezpečnostnými nástrojmi, ktoré chránia len určitú funkciu v danom segmente siete. Je pravda, že bezpečnostný priemysel nedokáže poskytnúť také platformy a služby, ktoré si vyžaduje dnešná meniaca sa sieť.

Fortinet prichádza s riešením tejto výzvy pomocou Fortinet Security Fabric.

Toto riešenie predstavuje integrovanú platformu navrhnutú tak, aby pokrývala rozšírenú sieť a zároveň poskytovala zabezpečenie a výkon na všetkých rozhraniach. Podporuje viacero modelov v porovnaní s inými riešeniami. Ako najširšie produktové portfólio zahŕňa:

  • sieťové zabezpečenie,
  • SD-WAN,
  • switching a bezdrôtový prístup,
  • riadenie sieťového prístupu,
  • autentifikáciu,
  • verejný/súkromný cloud,
  • zabezpečenie koncových bodov a pokročilé riešenia ochrany pred hrozbami založené na AI.

Všetko postavené na spoločnom operačnom systéme FortiOS. Najnovšie vydanie FortiOS 7.0, predstavuje najrozšírenejší bezpečnostný operačný systém na svete. S viac ako 300 novými funkciami a aktualizáciami, rozširuje Security Fabric tak, aby poskytoval rozsiahlu integrovanú platformu kybernetickej bezpečnosti, určenú na ochranu všetkých sietí, koncových bodov a cloudov. Využitím FortiOS sa firmy jednoduchšie popasujú s najväčšími bezpečnostnými výzvami, ktorým v súčasnosti čelia.

Tieto kľúčové funkcie a služby sú obsiahnuté v novej verzii FortiOS 7.0:

  • Zero Trust Network Access (ZTNA) – poskytuje lepšie a bezpečnejšie riešenie vzdialeného prístupu a nahrádza tradičné pripojenia VPN. Jedine Fortinet dodáva riešenie ZTNA založené na bráne firewall, ktoré poskytuje vysoký výkon, spoločné rozhranie pre správu a konfiguráciu.
  • Cloud-based SASE – (Security-as-a-Service) rozširuje podnikové zabezpečenie, dodávané lokálne vzdialeným pracovníkom. Posilňuje tak najslabší článok vo väčšine bezpečnostných štruktúr. Koncovým užívateľom poskytuje konzistentnú ochranu bez ohľadu na to kde sa nachádzajú.
  • Self-healing SD-WAN – schopnosť samoliečby prostredníctvom adaptívnych nápravných opatrení WAN pre popredné riešenie Secure SD-WAN. Rozšírenie pasívneho monitorovania aplikácií pre SaaS a mulit-cloudové aplikácie, pre lepšie užívateľské prostredie.
  • 5G network connectivity – rozšírenie sieťového pripojenia a zabezpečenia nad rámec WAN Edge s inováciami v oblasti 5G a LTE. Vďaka rozšíreniu bezdrôtových sietí WAN a LTE môžu firmy dosiahnuť bezpečné, škálovateľné a vysoko dostupné sieťové pripojenie kdekoľvek.
  • Adaptive cloud security – poskytuje optimalizovaný výkon a zabezpečenie v rámci viacerých cloudov, centrálnu správu pre hybridné cloudy, automatické škálovanie, dynamické vyvažovanie záťaže.
  • Augmented NOC/SOC – vylepšená prevádzková efektivita pre NOC a SOC prostredia s novými a rozšírenými funkciami, ktoré poskytujú security tímy na zabezpečenie siete všetkých veľkostí. Zahŕňa FortiManager / FortiAnalyzer s najnovším vydaním FortiSOAR. Nové aktualizácie zjednodušujú správu SaaS.
  • FortiGuard Labs Threat Intelligence – portfólio bezpečnostných služieb FortiGuard, obsahuje bohatú sadu pokročilých funkcií zabezpečenia obsahu, používateľov, zariadení, prístupu na web a ochranu aplikácií. Teraz dokonca rozšírený o funkcionalitu na ochranu webu optimalizovanú pre prostredie home office.

V prípade záujmu o Fortinet produkty nás kontaktujte.

Zdroj: Fortinet

About the author

Ivan BREZIANSKY editor

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.