Java mesačník – december 2023

ByIvan BREZIANSKY

Java mesačník – december 2023

Decembrové vydanie Java anotovaného mesačníka je tu! Ako obvykle nájdete všetky najnovšie aktualizácie Java a Kotlin, ako aj podrobnosti o kľúčových udalostiach v odvetví pre vytváranie sietí a vzdelávanie. Toto vydanie obsahuje aj najnovších kandidátov na vydanie a cielených JEP spolu s návodmi na Java a článkami o technológiách ako Spring, AI a ďalšie. Okrem toho máme v sekcii Kultúra a komunita ironický kúsok pre tých, ktorí pochybujú o tom, či sa hodia na pozíciu senior softvérového vývojára.
Poďme!

Správy Java
– Java News Roundup 1, 2, 3, 4 a 5 – Tu nájdete všetky najdôležitejšie novinky zo sveta Java.
– Lepšie streamy Java so zberačmi – Inside Java Newscast #57 – Stream::gather je nová operácia, ktorú môžete použiť so streammi v jazyku Java. Umožňuje vám vytvárať rôzne operácie bez prílišnej zložitosti rozhrania Stream. Viac sa o tom dozviete v tejto spravodajskej relácii.
– Čo je nové v Java 21 – Oracle TV z CloudWorld 2023 – Georges Saab, SVP vývoja pre platformu Java a predseda správnej rady OpenJDK, hovorí o Oracle TV na CloudWorld 2023 o nových funkciách Java 21, Java Playground, aktualizáciách komunity a Budúcnosť Javy.
– Java On The GPU – Inside Java Newscast #58 – Babylon, najnovší veľký projekt OpenJDK, sa zameriava na zvýšenie výkonu Java na GPU s cieľom podporiť strojové učenie a aplikácie AI na JVM. Zistite viac o tom v tejto spravodajskej relácii od Nicolaia Parloga.

About the author

Ivan BREZIANSKY editor

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.