Mesačník Java – december 2021

ByIvan BREZIANSKY

Mesačník Java – december 2021

Je to posledný mesačník Java v roku 2021 a posledný mesačník Java, ktorý ja, Trisha, osobne vytvorím. Ale nebojte sa, ako ste tento rok videli, v JetBrains sú aj iní, ktorí už dali svoj vlastný hlas. Viem, že to nechávam vo viac než schopných rukách. Som správcom tohto bulletinu už viac ako päť rokov a toto je moje 56. číslo!! Je čas, aby si to ostatní prispôsobili a ja sa na to teším.

Java novinky

 Microsoft prehlbuje svoje investície do Javy – osobne som fanúšikom viacerých veľkých hráčov v priestore OpenJDK, myslím si, že to znižuje riziko, že budúcnosť Javy bude riadiť jeden uhol pohľadu.

 Funkcie JDK 18 – zoznam JEP (zmeny) pre Java 18 je takmer kompletný

 Project Loom Early-Access Builds – ak ste sklamaní, že Loom nemá 18 rokov, stále môžete získať skorý prístup s Loomom

 Java LTS – pohľad autora knižnice – v súčasnosti sa veľa konverzuje, najmä zo strany správcov knižníc, o návrhu prejsť na dvojročnú kadenciu pre vydania dlhodobej podpory. Tento článok je jeden uhol pohľadu.

 Je Java SE softvér s otvoreným zdrojovým kódom? Krátka odpoveď je „áno“.

 2022 Java Developer Productivity Survey – Neváhajte a vyplňte JRebel’s Developer Productivity Survey

 Spring Boot 2.6 je teraz k dispozícii

 Výsledky volieb do výkonného výboru (EK) v roku 2021 – som rád, že sa Azul Systems vracia, ale je naozaj smutné vidieť, že Tomitribe odchádza. David a Amelia boli neúnavní vo svojom úsilí humanizovať JCP a vývojárov, ktorým slúži

About the author

Ivan BREZIANSKY editor

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.