Mesačník Java – január 2022

ByIvan BREZIANSKY

Mesačník Java – január 2022

Vitajte v januárovom vydaní našej mesačnej kolekcie správ týkajúcich sa JVM! Toto je môj prvý mesačník Java; Tento projekt preberám od Iriny a Trishe – ak vidím trochu ďalej, je to preto, že stojím na pleciach obrov. Zdravím dlhoročných aj prvočitateľov! Urobte si pohodlie a dovoľte mi vziať vás na prehliadku najnovších správ z komunity JVM. Dúfam, že z toho odídete s obnovenou inšpiráciou na začiatok roka 2022.

 

Java novinky:

 JDK 18 Rampdown Phase One – Môžete si krátko prelistovať deväť nových funkcií verzie na webovej stránke OpenJDK alebo si o nich prečítať viac v tomto blogovom príspevku od Paula Krilla. Okrem toho je tu spravodajstvo o Finalizácii od Nicolaia Parloga.

 Java 2022: Predpovede a predpoklady – zozbieral Alex Yelenevych.

 Oznamovanie predbežného vydania pre generačný režim pre Shenandoah GC – výsledok spoločného úsilia medzi tímami Amazon Corretto a Red Hat.

 Ppodcast Java, OpenSource a brazílske Vianoce – V najnovšej epizóde podcastu airhacks.fm sa Adam Bien zhovára s Brunom Souzom.

 Vývoj Java Runtime pre svet zameraný na cloud – Vyvíja sa z myslenia Gil Tenea pred cloudom.

 Šesť funkcií od Java 12 po 17, ktoré vás nadchnú! – Ak ste neplánovali upgrade, možno vás presvedčí tento príspevok od Christophera Bielaka.

About the author

Ivan BREZIANSKY editor

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.