Mesačník Java – november 2023

ByIvan BREZIANSKY

Mesačník Java – november 2023

Vitajte v Java mesačníku – november 2023!
Keďže svet Java sa neustále točí, zhromaždili sme pokladnicu článkov, rozhovorov a postrehov, aby sme zahriali srdcia vašich vývojárov Java. Tohtomesačné vydanie obsahuje nádhernú zmes najnovších technologických pokrokov a neustále inšpirujúcich diskusií o mäkkých zručnostiach. Vybrali sme aj niekoľko rozhovorov zaznamenaných počas Devoxx Belgium a zahrnuli sme rozhovor s jeho účastníkmi. Okrem toho sme ručne vybrali výber zaujímavých podujatí online aj offline, ktoré by ste si mohli chcieť pozrieť v novembri.

Java návody a tipy
– Project Leyden – Brian Goetz diskutuje o projekte Leyden a načrtáva jeho primárne ciele, ktoré sa točia okolo vylepšenia času spustenia, skrátenia času potrebného na dosiahnutie maximálneho výkonu a zmenšenia celkovej stopy aplikácií Java.
– S Java 21 váš kód beží ešte rýchlejšie, ale ako je to možné? – Java 21 je zatiaľ najrýchlejšia verzia. V tejto krátkej diskusii zistíte, ako sa zvýšila rýchlosť pre staré triedy a pozriete sa na potenciálne budúce vylepšenia.
– Generational ZGC – Sip of Java – V tomto podcaste, ktorý hosťuje Billy Korando, preskúmame významné zmeny vykonané v Z Garbage Collector (ZGC) v JDK 21. Táto aktualizácia zmenila ZGC na multigeneračný zberač odpadu, často označovaný ako Generational ZGC.
– Reified Generics v Jave? – Aj keď Java nepodporuje reifikované generiká, existuje riešenie, ktoré umožňuje reifikáciu typu poľa aj pri vymazanom generickom type.
– Výučba nových trikov starých prúdov – V tejto prezentácii Devoxx Victor Klang predstavuje Gatherers, perspektívne budúce API navrhnuté na vytváranie a opätovné použitie medzioperačných operácií pre java.util.stream.Stream.
– Nové rozhranie API triednych súborov uľahčí aktualizácie Java – Inside Java Newscast #56 – Toto video predstavuje nové API pre súbor tried, ktoré dodáva aktuálne API na analýzu a manipuláciu s bajtovým kódom s JDK.

Kultúra a Spoločenstvo
– Ako sa Instagram zväčšil na 14 miliónov používateľov iba s 3 inžiniermi – Od októbra 2010 do decembra 2011 sa Instagram zmenil z ničoho na 14 miliónov používateľov. Dokázali to len s tromi inžiniermi. Ako sa im to podarilo za niečo vyše roka?
– Článok: Ako môžu agilné tímy zlepšiť predvídateľnosť meraním stability – Prečítajte si článok a dozviete sa viac o novej metrike stability (ψ), ktorá využíva teóriu radenia na testovanie predpokladov stability systému v agilných systémoch.
– Smrť tisíckou mikroslužieb – Andrei Taranchenko zdieľa svoj názor na to, prečo príliš komplikované mikroslužby zvyčajne riešia problémy, ktoré vy nemáte.
– Jeden nedodáva len softvér – Benji Weber vám v tomto článku pomôže objaviť neočakávané podobnosti medzi dodávateľom skla Murano a vývojárom softvéru.
– Lekcie inžinierskeho tímu z cyklistiky – Toto je ďalšia metafora od rovnakého autora ako predchádzajúci článok.

About the author

Ivan BREZIANSKY editor

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.