Mesačník Java – október 2022

ByIvan BREZIANSKY

Mesačník Java – október 2022

Október je tu, aby priniesol výber najnovších noviniek a tipov o Jave, Kotline a súvisiacich technológiách a frameworkoch. Hlavnou novinkou tohto mesiaca je vydanie Java 19, takže sekcia Java News obsahuje podcast s podrobnosťami a niekoľkými časťami popisujúcimi aktualizácie. čo si o nich myslíš? Neváhajte sa podeliť o svoje myšlienky v komentároch. Nepremeškajte našu sekciu Kultúra a komunita, ktorá zdôrazňuje témy menej náročné na kódovanie, ktoré by mohli upútať vašu pozornosť, ako sú pokroky v oblasti kvantových počítačov a AI, vzdialená tímová práca, motivačné poznatky a ďalšie. Začnime!

Správy Java
Java 19 prináša funkcie pre projekty Loom, Panama a Amber – Java 19, druhé vydanie bez LTS od JDK 17, ponúka finálnu sadu funkcií siedmich JEP:
 Zaznamenať vzory (ukážka)
 Linux/RISC-V Port, Foreign Function & Memory API (Preview)
 Virtuálne vlákna (ukážka)
 Vector API (štvrtý inkubátor)
 Zhoda vzorov pre prepínač (tretia ukážka)
 štruktúrovaná súbežnosť (inkubátor)

JEP 429: Extent-Local Variables na podporu nemennosti v Jave – Tento JEP ponúka nový typ, ExtentLocal, namiesto ThreadLocal.
Epizóda 26 „Java 19 je tu!“ – Vypočujte si túto dvojdielnu epizódu, v ktorej Chad diskutuje o projektoch Loom a Project Amber s Ronom Presslerom a Brianom Goetzom.
5 najdôležitejších a najinovatívnejších doplnkov k OpenJDK 19 – Autor zdieľa svoje myšlienky o funkciách, ktoré menia hru, ktoré majú zmeniť prostredie Java. Súhlasíte s jeho Top 5?
Java To The Future – Hovorí sa, že novo vydané funkcie Java 19 sú pre projekty Amber, Valhalla, Loom a Panama. Ak netušíte, čo to je, pozrite si prezentáciu a zistite, čo znamenajú aktualizácie pre platformu Java. Pripravte sa na svetlú budúcnosť Java!

Ak chcete mať prehľad o všetkých novinkách Java počas celého mesiaca, pozrite si súhrny správ Java 1, 2 a 3.
JDK 19 a JDK 20: Čo doteraz vieme – Posledná časť článku poskytuje prehľad očakávaných funkcií Java 20.

About the author

Ivan BREZIANSKY editor

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.