Mesačník Java – september 2023

ByIvan BREZIANSKY

Mesačník Java – september 2023

Septembrové vydanie Java mesačníka je tu!
S blížiacim sa vydaním Java 21 na tento mesiac sme nadšení, že vám môžeme priniesť posledný náhľad do jej kľúčových funkcií. Ale to nie je všetko! Toto vydanie je nabité užitočnými článkami o špičkových technológiách AI vrátane aktualizácií o najnovších vylepšeniach aplikácie IntelliJ IDEA AI Assistant. Čítajte ďalej o vzrušujúcich technologických podujatiach, ktoré môžete navštíviť online alebo osobne počas celého septembra. A v sekcii Kultúra a komunita objavte cenné poznatky o zvládnutí akejkoľvek programátorskej témy.

– Java News Roundup 1, 2, 3, 4, 5 – Nenechajte si ujsť žiadne zmeny, ktoré priniesol august do sveta Java.
– Sneak peek Java 21 – Od virtuálnych vlákien po porovnávanie vzorov pre prepínač, existuje 15 JEP, ktoré môžete preskúmať a vychutnať si. Zistite, ktoré z nich sú konečné a ktoré sú v štádiu náhľadu a inkubátora.
– Letná aktualizácia rozhrania Foreign Function & Memory API – FFM API je stabilné a malo by ukončiť fázu ukážky v nasledujúcom vydaní Java SE. Ďalšie podrobnosti nájdete v tomto blogovom príspevku.
– Návrh JEP: Vypočítané konštanty – Bol vydaný návrh „Vypočítaných konštánt“ JEP, ktorý predstavuje rýchle, nezávislé a inicializovateľné objekty ComputedConstant. Per Minborg vysvetľuje, čo to je a ako ich používať v tomto článku.
– JEP 451 od OpenJDK: Vyváženie obslužnosti a integrity v JVM – JEP 451 postúpil z cieľového stavu v JDK 21. Cieľom tohto JEP je prehodnotiť rovnováhu medzi použiteľnosťou a integritou a zároveň zabezpečiť neovplyvnené nástroje, ktoré nevyžadujú dynamické načítanie agentov.
– Zmeny JDK 21 G1/Parallel/Serial GC – Prečítajte si tento článok a dozviete sa viac o kolektoroch Hotspot a ich najvýznamnejších zmenách v JDK 21.

About the author

Ivan BREZIANSKY editor

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.