Mesačník PHP – január 2022

ByIvan BREZIANSKY

Mesačník PHP – január 2022

Získajte najnovšie informácie zo sveta PHP pomocou našich špeciálne upravených správ, článkov, nástrojov a videí.

Správy:

 Aktualizácia PHP Foundation, január 2022 PHP Foundation začala svoju činnosť koncom novembra ako nezisková organizácia, ktorej poslaním je zabezpečiť dlhú životnosť a prosperitu jazyka PHP. Už máme prvé výsledky. Žiadosti o sponzorstvo od hlavných vývojárov boli prijaté a spracovávajú sa. Nadačný tím bude zverejňovať mesačné aktualizácie, takže sa môžete prihlásiť na odber nášho Twitteru @thephpf, aby ste mali prehľad o novinkách. Ak sa chcete dozvedieť viac o PHP Foundation, pozrite si podcast Voices of the ElePHPant Ep 366 s Joeom Watkinsom, Sarou Golemon a Sebastianom Bergmannom.

 PHP 8.0.15, PHP 8.1.2, PHP 7.4.27 Opravy chýb pre aktuálne vetvy PHP boli vydané. V prípade PHP 7.4 ide o posledné bežné vydanie a odteraz budú vydávané iba bezpečnostné aktualizácie pre vetvu PHP 7.4.

 Štatistiky verzie PHP: január 2022 Tu sú niektoré čerstvé štatistiky pre verzie PHP podľa packagist.org. Verzia 8.1 vyšla len pred dvoma mesiacmi, ale už získala 9,1% podiel. Stále je tu však veľa PHP 7.4 (44 %).

 [RFC] Používateľom definované preťaženie operátora Návrh na pridanie preťaženia operátora do PHP neprešiel hlasovaním. Môžete si však vypočuť podcast PHP Internals News s autorom Jordanom LeDouxom, kde sa dozviete podrobnosti. Jordan tiež zverejnil veľmi dôkladný návod Ako vytvoriť RFC pre PHP. Medzitým sa už v PHP dá využiť preťaženie operátorov vďaka lisachenko/z-engine a FFI. Príklad implementácie operátorov pre matice nájdete na: lisachenko/native-php-matrix.

About the author

Ivan BREZIANSKY editor

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.