Mesačník s anotáciou Java – júl 2022

ByIvan BREZIANSKY

Mesačník s anotáciou Java – júl 2022

Ahoj! Pre júlové vydanie Java anotovaného mesačníka sme zhromaždili 20 blogových príspevkov súvisiacich s Java a Kotlin, ktoré si môžete prečítať, keď si budete užívať letné počasie. Máme pre vás aktualizácie z komunít Gradle a Scala a novinky o najnovších udalostiach, ktoré môžete sledovať.

Správy Java
K dispozícii Apache Tomcat 8.5.81 – ponúka zvýšenú predvolenú veľkosť vyrovnávacej pamäte pre správy klastra, vylepšenia mechanizmu požiadaviek RemoteIPValve, lepší výkon TLS s neblokovanými zápismi a konektor NIO.
JDK 20 – Táto stránka ponúka prehľad vydania.
IntelliJ IDEA 2022.1.3 je vonku – Toto menšie vydanie prináša množstvo vylepšení vrátane opráv pre Gradle a Dart.
Jazyky, rámce, knižnice a technológie
Bootiful podcast, epizóda 30. júna – Josh sa rozpráva s kolegom advokátom jarných vývojárov Danom Vegom. Ak ste Danovým fanúšikom, možno si budete chcieť pozrieť aj jeho vynikajúce hosťovanie na živom prenose IntelliJ IDEA.
Java 19 – najlepšia verzia Java? – Vo svojom sviatočnom vydaní Inside Java Newscast uvádza Nicolai Parlog všetky funkcie najlepšieho vydania. Nicolai tiež nedávno napísal blogový príspevok o aktualizáciách zhody vzorov pre JEP 427 Java 19.
Vydaná Scala 3.1.3. Vydanie prináša vylepšený f-interpolátor, lepšie hlásenie chýb vo vloženom kóde, možnosť generovať ľubovoľné implementácie tried v makrách a oveľa, oveľa viac.
Gradle Public Roadmap – Toto je prehľad na vysokej úrovni toho, čo sa plánuje pre nadchádzajúce vydania.

About the author

Ivan BREZIANSKY editor

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.