Mesačník s anotáciou Java – máj 2022

ByIvan BREZIANSKY

Mesačník s anotáciou Java – máj 2022

Java novinky
 JEP 425: Virtuálne vlákna – Získajte informácie o zavedení virtuálnych vlákien do platformy Java. Virtuálne vlákna sú ľahké vlákna, ktoré výrazne znižujú námahu pri zapisovaní, údržbe a sledovaní súbežných aplikácií s vysokou priepustnosťou.
 JEP 427: Zhoda vzorov pre prepínač – Rozšírenie zhody vzorov na prepínač umožňuje testovanie výrazu oproti množstvu vzorov, z ktorých každý má špecifickú akciu, aby bolo možné stručne a bezpečne vyjadriť zložité dopyty orientované na údaje.
 Cryptographic Roadmap Oracle JRE a JDK – Ak ste zvedaví na plány spoločnosti Oracle na 3. a 4. štvrťrok, tento článok vám poskytne všeobecný prehľad.
 New Relic’s 2022 State of the Java Ecosystem Report – Cieľom tejto správy je poskytnúť kontext a pohľad na súčasný stav ekosystému Java.

Jazyky, rámce, knižnice a technológie
 IntelliJ IDEA 2022.1 je vonku – prvé veľké vydanie tohto roka ponúka viaceré vylepšenia a množstvo nových funkcií na zlepšenie vášho zážitku s IDE. Maria Kosukhina popisuje všetky nové funkcie.
 Doplnok Package Checker pre IntelliJ IDEA – Vývojári teraz dostávajú bezpečnostné informácie o balíčkoch OSS zahrnutých v ich kóde, čo im umožňuje riešiť bezpečnostné problémy počas vývoja namiesto výroby. Zlata Kalyuzhnaya opisuje, ako to funguje.
 InjectIntoKeyValue v kolekciách Eclipse – poznámky z vydania 11.1.0 od Emilie Robichaud.
 Azure Toolkit pre dokumentáciu IntelliJ – Tento doplnok poskytuje šablóny a funkcie na jednoduché vytváranie, vývoj, testovanie a nasadzovanie aplikácií Azure pomocou IntelliJ IDEA. Plugin nájdete na JetBrains Marketplace.

About the author

Ivan BREZIANSKY editor

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.