.NET mesačník | apríl 2022

ByIvan BREZIANSKY

.NET mesačník | apríl 2022

.NET novinky

Aktualizácie na jar na severnej pologuli/jeseň na južnej pologuli:

 Oznámenie .NET 7 Preview 2 – Nový, „nový“ zážitok

 Aktualizácie ASP.NET Core v .NET 7 Preview 2

 Oznamovanie ukážky .NET MAUI 14

 .NET 5.0 skončí podpora 8. mája 2022

 

Odporúčaný obsah

Radi by sme poďakovali Nickovi Chapsasovi za kurátorstvo odporúčaného obsahu tohto mesiaca, ako aj za úvodné drobnosti. Nick je Senior Engineering Manager v Checkout.com, YouTube Content Creator for .NET, Microsoft MVP a autor kurzov. Nájdete ho aj na Twitteri, kde o sebe nehovorí v tretej osobe.

Vývoj .NET 7 pokračuje a tento mesiac bol vydaný .NET 7 Preview 2. Najväčšou črtou tohto náhľadu je zavedenie zdrojového generátora Regex (vyslovuje sa mimo iného Regex), ktorý umožňuje vývojárom automaticky generovať zdrojový kód na základe špecifikovaného vzoru Regex. To znamená, že aplikácie môžu výrazne zvýšiť čas spustenia a tiež mierne predĺžiť čas zhody podľa regulárneho výrazu. Ak sa chcete dozvedieť viac o tom, ako to funguje, pozrite si moje video na túto tému.

Minimálne API boli predstavené v .NET 6 a veľmi rýchlo si ľudia začali špiniť ruky a videli, čo dokážu vybudovať s týmito novo udelenými nízkoúrovňovými schopnosťami. Jeden z projektov, ktorý ma zaujal, je FastEndpoints. Ide o open-source projekt, ktorý ľuďom umožňuje vytvárať elegantné a rýchle API v .NET s použitím technológie Minimal API v jeho jadre. Tento prístup vyzerá až príliš dobre na to, aby bol pravdivý, ale ak hľadáte jednoduchý a čistý spôsob vytvárania API v .NET, mali by ste si projekt pozrieť.

About the author

Ivan BREZIANSKY editor

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.