.NET mesačník | apríl 2023

ByIvan BREZIANSKY

.NET mesačník | apríl 2023

Vedel si? JavaScript bol vydaný 4. decembra 1995 po rýchlom vývoji počas 10 dní, aby fungoval s prehliadačom Netscape. Uviazlo, stalo sa populárnym a v roku 1997 ľudia konečne uznali potrebu formálnej štruktúry a podpory prostredníctvom ECMA. Zvyšok je história, pretože ovládla web.

Radi by sme poďakovali Poornima Nayar za kurátorstvo odporúčaného obsahu tohto mesiaca! Poornima je .NET vývojár s viac ako 10-ročnými skúsenosťami v .Net a Umbraco. Je MVP spoločnosti Microsoft pre vývojárske technológie a MVP Umbraco. Poornima je nadšená pre technológie a rada sa delí o svoje znalosti so širšími technologickými komunitami. Mimo práce je Poornima matkou a veľa času trávi so svojou dcérou. Poornima je tiež študentkou karnatickej hudby, prúdu indickej klasickej hudby. Spojte sa s Poornimou na Twitteri.
Ďakujem JetBrains za to, že som mohol písať o jednej z mojich obľúbených tém – API! API alebo aplikačné programové rozhrania sú všade! Porozprávajte sa o nakupovaní online, rezervácii taxíka alebo o získaní jedla so sebou na večeru v piatok večer – API sú všade. Sú to softvéroví sprostredkovatelia, ktorí pomáhajú nadviazať komunikáciu medzi aplikáciami. Keď premýšľam o budovaní API v .NET, napadajú mi pojmy REST, GraphQL a gRPC. Od dnešného dňa, ak uvažujete o vytváraní API v .NET, toto sú možnosti, ktoré máme k dispozícii.

Viac k novinkám…

About the author

Ivan BREZIANSKY editor

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.