.NET mesačník | august 2022

ByIvan BREZIANSKY

.NET mesačník | august 2022

.NET novinky
 Aktualizácie .NET z júla 2022 – .NET 6.0.7 a .NET Core 3.1.27
 .NET Core 3.1 dosiahne koniec podpory 13. decembra 2022
 Announcing Entity Framework Core 7 Preview 6: Performance Edition
 Aktualizácie ASP.NET Core v .NET 7 Preview 6
 Oznamovanie ukážky .NET 7 6
 Oznamujeme obmedzenie sadzieb pre .NET

Odporúčaný obsah
Radi by sme poďakovali Louëlle Creemers za kurátorstvo odporúčaného obsahu tohto mesiaca! Lou je webový vývojár, ktorý sa špecializuje na technológie C# a .NET. Je tiež verejná rečníčka a na Twitteri vytvára obsah o vývoji, pričom svojich sledovateľov berie so sebou na cestu v technike s trochou komédie a otcovských vtipov. Nájdete ju na @lovelacecoding na Twitteri a Hashnode, ako aj Linkedin. Nebojte sa, nenájdete ju tam písať o sebe v tretej osobe.

Každý, kto začína s kódovaním, si v určitom okamihu položí otázku ‚aký jazyk sa mám naučiť?‘. Pre budúcich vývojárov to môže byť ťažké, zdrvujúce a mätúce rozhodnutie. To je dôvod, prečo som písal o tom, aké úžasné je učenie C# v roku 2022. Diskutujem o syntaxi C#, platforme .NET a komunite, ktorá ju obklopuje.
Každý sa teší z nových skúseností a osobného rastu; možno vás baví nadväzovanie nových priateľov a vytváranie sietí. Svoje príležitosti a sieť môžete rozšíriť účasťou na aktivitách, ako sú sociálne médiá, open source a účasť na stretnutiach. Napísal som článok o tejto a ďalších možnostiach, ktoré by ste mohli vyskúšať, aby ste zvýšili svoju viditeľnosť ako vývojár.
Pozreli ste sa už na .NET MAUI? Radšej začínate s videonávodmi? Samozrejme, chcete to najlepšie z najlepšieho, čo sú videá vytvorené vývojárskym tímom .NET MAUI. Gerald Versluis, senior vývojár v Microsofte, vám poskytol video kurz, v ktorom vysvetľuje a demonštruje, ako fungujú základy rámca. Tiež uverejňuje videá .NET MAUI 101 o rôznych funkciách alebo možnostiach, ktoré môžu byť užitočné pri práci na projekte .NET MAUI.

Chcete sa dozvedieť viac o open source? Chcete sa spriateliť? Možno si chcete užiť komunitné živé vysielanie, kde môže vaše portfólio, životopis alebo twitterový účet získať spätnú väzbu? Eddiehub je inkluzívna komunita vývojárov, ktorých cieľom je pomáhať si navzájom a podporovať open source.
Nakoniec by som sa chcel poďakovať Cool Community of Content Creators alebo skrátene 4C. Je to server Discord s väčšinou ľuďmi z technickej stránky Twitteru. Odkedy som minulé leto začal na Twitteri, mal som veľa príležitostí, o ktorých som nikdy nečakal, že sa mi naskytnú, a vytváranie obsahu je veľká zábava. Ak to chcete vyskúšať, ale neviete, kde začať alebo ak potrebujete poradiť, pridajte sa k nám!

About the author

Ivan BREZIANSKY editor

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.