.NET mesačník | október 2022

ByIvan BREZIANSKY

.NET mesačník | október 2022

Vedel si? Podľa Statista je k júlu 2022 celosvetovo 4,66 miliardy aktívnych používateľov internetu. To je 59,5% svetovej populácie. Z tohto celkového počtu má 92,6 % prístup na internet prostredníctvom mobilných zariadení.

.NET novinky
 Vylepšenia výkonu Arm64 v .NET 7
 Experimentálna podpora WebTransport cez HTTP/3 v Kestrel
 .NET MAUI v .NET 7 Release Candidate 1
 Aktualizácie ASP.NET Core v .NET 7 Release Candidate 1
 Oznamujeme kandidáta na vydanie .NET 7 1
 Announcing Entity Framework 7 Release Candidate 1
 .NET teraz vo Windows Package Manager
 .NET 7 prichádza do Azure Functions & Visual Studio 2022

Odporúčaný obsah
Radi by sme poďakovali Leomaris Reyes za kurátorstvo odporúčaného obsahu tohto mesiaca! Leomaris má veľkú vášeň pre vývoj mobilných aplikácií a tiež rada šíri svoje znalosti prostredníctvom prednášok a svojich blogov AskXammy.com (angličtina) a Es.AskXammy.com (španielčina). Nájdete ju na sociálnych sieťach ako Leomaris Reyes na LinkedIn a @LeomarisReyes11 na Twitteri. Je tiež softvérovou inžinierkou, Microsoft MVP a expertkou na vývoj softvéru v Platzi!
Ak chcete pokračovať v posilňovaní svojej kariéry vývojára .NET MAUI, v tomto bulletine vám prinášam niekoľko super dôležitých zdrojov, ktoré by ste si nemali nechať ujsť, sú skvelé, takže si nájdite kávu a sadnite si a vychutnajte si všetky tieto znalosti, ktoré vám prinášam nižšie:
 Už máme .NET 7!!! ?? Toto bolo nedávno vydané, nemôžete si nechať ujsť „Oznámenie .NET 7 Release Candidate 1“ na blogu Microsoftu.
 Informovanie našich používateľov pomocou funkcií, ktoré sú už integrované do nášho zariadenia (v tomto prípade fyzicky prostredníctvom vibrácií), je dobrým využitím nástrojov, ktoré už máme, z tohto dôvodu som (Leomaris Reyes) napísal článok Vibrácie v .NET MAUI ?.
 Gerald Verluis nám prináša „Použite .NET MAUI FilePicker na výber súborov PDF, obrázkov, videí a ďalších!“ video – Toto je úžasné video, v ktorom sa za pár minút naučíte používať FilePicker na integráciu do vašich aplikácií .NET MAUI. Tieto typy tém sú dôležité, pretože vďaka nim je používateľský zážitok a interakcia s aplikáciou prirodzenejšie.
 Ale tiež si nezabudnite vždy precvičiť a precvičiť svoje XAML zručnosti, to je kľúč k úspechu v XAML a zlepšovaniu vašich zručností. Ja, Leomaris Reyes, som napísal článok Replicating an Immersive UI in .NET MAUI. Pozrite sa a zopakujte toto používateľské rozhranie! Je to skvelé používateľské rozhranie pre vaše portfólio!
 James Montemagno prináša úžasný video materiál “Kontrola a vyžiadanie povolení v .NET MAUI”. V tomto videu sa pozriete na systém povolení integrovaný v .NET MAUI a tiež sa naučíte, ako použiť vlastné povolenia.
 Viete pracovať s figmou? Nemôžete si nechať ujsť príležitosť previesť svoj dizajn Figma do grafického kódu .NET MAUI super priateľským spôsobom! Javier Suarez nás učí, ako to urobiť vo videu Premení váš návrh Figma na grafický kód .NET MAUI.
 .NET MAUI teraz obsahuje ovládací prvok mapy, ktorý vám umožňuje zobrazovať a komentovať mapy pomocou pôvodných máp pre každú mobilnú platformu a ktoré môžete pridať do svojho projektu pomocou balíka Microsoft.Maui.Controls.Maps NuGet. Javier Suarez nám ukazuje, ako to urobiť pomocou videa [Čo je nové v .NET 7] Používanie máp v .NET MAUI.

About the author

Ivan BREZIANSKY editor

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.