PHP mesačník – jún 2023

ByIvan BREZIANSKY

PHP mesačník – jún 2023

Vitajte v júnovom vydaní PHP anotovaných. Zhrnieme najúžasnejší vývoj v komunite PHP za posledný mesiac, pričom uvedieme ručne vyberané správy, články, nástroje a videá.

Zvýraznenie
 Všetko najlepšie k 28. narodeninám, PHP!
8. júna oslávilo PHP 28 rokov! Na začiatok si pozrite prvé verejné vyhlásenie Rasmusa Lerdorfa o PHP.
Tu je mnoho ďalších rokov posilnenia postavenia vývojárov a posúvania hraníc webových technológií. Všetko najlepšie k narodeninám, PHP! 🎉🥳🎂
Tím JetBrains PhpStorm oslovil 20 členov komunity PHP a požiadal ich, aby pomenovali svoje obľúbené kódovacie stopy. Výsledkom je zoznam skladieb prispôsobený tak, aby ste boli pri kódovaní v PHP ešte produktívnejší.
Tento zoznam skladieb, ktorý svedčí o živej a rozmanitej komunite PHP, obsahuje príspevky od velikánov PHP, ako sú Christoph Rumpel, Jordi Boggiano, James Titcumb, Matthieu Napoli, Frank de Jonge, Stephen Rees-Carter, Cal Evans, Povilas Korop, Taylor Otwell, Benjamin Eberlei, Nicolas Grekas, Eric Barnes, Ian Landsman, Derick Rethans, Caneco, Zuzana Kunckova, Brent, Tim MacDonald, Mohamed Said a Paul Redmond.

Nástroje
 wp-now – miestne prostredie pre vývojárov od inžinierskeho tímu WordPress.
Tento nástroj využíva WebAssembly na prevádzku PHP nad webovým serverom Node.js. Je to rýchlejšie ako prostredia založené na Docker a dá sa použiť s akýmikoľvek aplikáciami PHP, aj keď budete musieť prísť na spôsob, ako spustiť svoju DB.
 PHP Monitor 6.0 je teraz k dispozícii – Táto hlavná aktualizácia predstavuje nového správcu verzií PHP, nový samostatný režim, ktorý umožňuje aplikácii pracovať bez inštalácie aplikácie Valet a ďalšie.
 pmjones/AutoShel – Automaticky mapuje názvy príkazov CLI na triedy príkazov PHP v určenom priestore názvov, pričom reflektuje na špecifikovanú hlavnú metódu v rámci tejto triedy na určenie hodnôt argumentov a možností. Parametre metódy môžu byť skalárne hodnoty (int, float, string, bool) alebo polia.
 jolicode/castor – Spúšťač úloh a spúšťač príkazov navrhnutý so zameraním na skúsenosti vývojárov, vytvorený pomocou PHP.
 ProjektGopher/whisky – Jednoduchý a rámcovo agnostický nástroj CLI na správu a presadzovanie git hookov projektu PHP v tíme.
 schranz-search/schranz-search – Vyhľadávacia abstrakcia cez rôzne vyhľadávače napísané v PHP. V súčasnosti implementované nástroje zahŕňajú Elasticsearch, Opensearch, Algolia, Meilisearch, RediSearch, Solr a Typesense.
 TestGenAI – Nástroj od Tomáša Votrubu, autora Rectora, na generovanie unit testov pre PHP kód.
 librarianphp/librarian – generátor statických stránok a indexátor markdown inšpirovaný Hugom a DEV, napísaný v PHP. Prečítajte si príbeh tohto výtvoru.

About the author

Ivan BREZIANSKY editor

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.