PHP mesačník

ByIvan BREZIANSKY

PHP mesačník

V tomto vydaní sa pozrieme na najzaujímavejšie veci, ktoré sa udiali vo svete PHP za posledných pár mesiacov. Ako vždy obsahuje vybrané správy, články, nástroje a videá.

PHP 7.4.29, PHP 8.1.5 a PHP 8.0.18
Toto sú bezpečnostné vydania pre používateľov systému Windows z dôvodu aktualizácií vstavaných závislostí. Pre používateľov, ktorí nepoužívajú Windows, sú to len pravidelné aktualizácie opráv chýb. Pre PHP 7.3 sa aktualizácie už nevydávajú, a to ani z dôvodu bezpečnostných problémov. Ak stále používate verzie PHP 7.3 alebo PHP 5.x, zvážte aktualizáciu čo najskôr.
Tím Symfony zvýšil svoju minimálnu požadovanú verziu PHP na 8.1 v nadchádzajúcom vydaní Symfony 6.1. Rovnaký posun bol urobený pre Drupal 10 a Laravel 10.
Nedávno vydaný Ubuntu 22.04 LTS je tiež dodávaný s predinštalovaným PHP 8.1

Symfony
 Pozrite sa, čo prichádza v Symfony 6.1.
 ? Harmonický vývoj so Symfony 6 – 2-hodinový návod na začatie práce so Symfony je teraz plne dostupný zadarmo na SymfonyCasts.
 Používanie formulára Symfony vo WordPress.
 Symfony „Symfony: The Fast Track“ Symfony je teraz k dispozícii pre Symfony 6.
 Symfony Station Communiqé – 29. apríla 2022.

Laravel
 ? Laravel Origins: The Documentary – Toto video rozpráva príbeh o tom, prečo Laravel vznikol, ako sa rozrástol za posledných 10 rokov a aká budúcnosť môže mať Taylor a širšiu komunitu Laravel.
 Laravel Idea 5.3 – Aktualizácia obľúbeného plateného doplnku PhpStorm prichádza s refaktorovaním komponentu Extract Blade Component, hodnotami prekladu a pokročilým vyhľadávaním poslucháčov udalostí.
 LaravelProTips.com – Zbierka užitočných článkov a tweetov.
 alexeymezenin/laravel-best-practices – Viac osvedčených postupov Laravel.
 ? Zostavte si aplikáciu Laravel a nasaďte ju do produkcie za 5 hodín – Speedrun od Brenta.
 ? Xdebug 3: Laravel Sail s PhpStorm.

About the author

Ivan BREZIANSKY editor

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.