PHP novinky – apríl 2023

ByIvan BREZIANSKY

PHP novinky – apríl 2023

Vitajte v aprílovom pokračovaní PHP, kde sa pozrieme na najzaujímavejšie veci, ktoré sa udiali vo svete PHP za posledný mesiac, vrátane správ, článkov, nástrojov a videí.

Správy
Vydané PHP 8.1.18 a PHP 8.2.5.
🐛 Toto sú vydania s opravou chýb.
Vydaný Pest 2.0
Pest v2 prináša mnoho nových funkcií, ako je opakované testovanie, profilovanie pomalých testov, podpora nového doplnku arch a mnoho ďalších.
Vydaný Bref 2.0
Bref vám umožňuje ľahko nasadiť aplikácie PHP na platformu AWS Lambda bez servera.
Táto hlavná aktualizácia prináša jednoduchšiu konfiguráciu pre nastavenie PHP, prepracovanú integráciu Laravelu, rýchlejšie nasadenie, automatické načítanie tajomstiev v premenných prostredia za behu a jednoduchší docker-compose.yml pre lokálny vývoj.
Prihláste sa na odber noviniek Serverless PHP a získajte viac obsahu na túto tému.
Vydaný štýl kódovania PER 2.0
Nová verzia pokynov pre štýl kódovania PHP opravuje niektoré problémy a zároveň aktualizuje príručku pre najnovšie pridané syntaxe PHP.

Ak chcete vidieť, ako sa PER CS 2.0 líši od PSR-12, kliknite sem.
Vydaný PhpStorm 2023.1
Toto je prvá veľká aktualizácia PhpStorm v tomto roku. Prináša integráciu s 3v4l.org, vylepšený výkon, vylepšenia nového používateľského rozhrania, ladiaci nástroj DFA pre PHP a oveľa viac.
Aktualizácia PHP Foundation, marec 2023
Tím PHP Foundation oznámil možnosť podpory PHP prostredníctvom sponzorov GitHub a odhalil novú iniciatívu Advisory Board.
Oznámení manažéri vydania PHP 8.3
Ako je už tradíciou, PHP 8.3 bude mať 2 nováčikov pre release manažérov: Jakub Zelenka, PHP core developer sponzorovaný PHP Foundation, a Eric Mann. Asistovať im bude veterán RM Pierrick Charron.

About the author

Ivan BREZIANSKY editor

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.