Ponuka programovacích kurzov na Marketplace

ByIvan BREZIANSKY

Ponuka programovacích kurzov na Marketplace

Nahliadli ste už do nového úložiska programovacích kurzov od spoločnosti JetBrains?

Na Marketplace, nájdete ponuku kurzov určených aj pre začiatočníkov. Zoznámte sa s programovacími jazykmi, získajte základy a následne sa rozvíjajte vďaka projektovej výučbovej platforme a bezplatným IDE nástrojom.

Využite príležitosť, ktorá vám pomôže pri vašom osobnom rozvoji. Keďže je rozširovanie vzdelávacích materiálov pre JetBrains dôležité, je tu priestor aj pre tých, ktorí majú záujem podeliť sa o svoje vedomosti. Marketplace poskytuje možnosť pridania vašich vlastných vzdelávacích materiálov.

Vyberte si z ponuky kurzov. K dispozícii sú momentálne nasledujúce kurzy.

Introduction to Python

Tento kurz je úvodom do programovacieho jazyka Python. Oboznámite sa so základmi Pythonu, ako napríklad premenné a ich operácie, reťazce a ďalšie dátové štruktúry, podmienky a control flow. Získate skúsenosti s implementáciou loops, functions, classes a použitím častí vášho kódu ako importovaných modulov.

Kotlin Koans

Na tomto kurze sa oboznámite so syntaxom jazyka Kotlin.  Každé cvičenie je vytvorené ako zlyhávajúci unit test a vašou úlohou je jeho oprava. Neponúka konvenčné učebné materiály, skôr je založený na „učení sa za chodu“. Nemusí to byť vhodná skúsenosť pre úplných začiatočníkov, je to však rokmi overený postup učenia sa.

Rustlings

Kurz obsahuje malé cvičenia, vďaka ktorým sa naučíte čítať a písať Rust kód. Materiály sú podporené jazykovou dokumentáciou a knihou Rust – sprievodca základnými vlastnosťami jazyka.

Scala Tutorial

Tento kurz predstavuje zbierku open-source interaktívnych cvičení, pre použitie v IDE. Pre študentov je prínosom IDE interpretácia materiálov. Naučíte sa základné pojmy a typy Scaly, proper naming, conditional expressions in loops, lexical scopes a OOP. Na tomto kurze nájdete veľa tipov a trikov, vďaka ktorým bude váš kód flexibilný a optimalizovaný.

About the author

Ivan BREZIANSKY editor

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.