Tipy a triky Axure

ByIvan BREZIANSKY

Tipy a triky Axure

Sme späť s našou ďalšou sadou tipov a trikov Axure! Naším cieľom je podeliť sa o niektoré zo skratiek a užitočných rád pri práci v rámci našej platformy UX.

Tip č. 1: Prispôsobte si hlavný panel s nástrojmi
Hlavný panel nástrojov RP si môžete prispôsobiť tak, aby zobrazoval/skrýval ikony, ktoré sú pre vás a váš pracovný postup najužitočnejšie. Panel s nástrojmi môžete upraviť tak, že prejdete na Zobraziť > Panely s nástrojmi > Prispôsobiť hlavný panel s nástrojmi (alebo kliknutím pravým tlačidlom myši na prázdnu oblasť hlavného panela s nástrojmi).

Tip #2: Zmeňte masky na plátne
Widgety na plátne Axure RP budú mať masky, ktoré prekryjú miniaplikáciu a predstavujú špeciálne vlastnosti. Napríklad skryté widgety budú mať žlté masky a dynamické panely budú mať fialové masky. Tieto masky je možné zapnúť alebo vypnúť v časti Zobraziť > Masky. Vypnutie masiek môže byť užitočné pri práci na návrhoch používateľského rozhrania, aby ste mohli vidieť svoj prototyp bez prekrytí.

Tip č. 3: Podržte medzerník, aby ste mohli ťahať a posúvať plátno
Ak chcete rýchlo posúvať po plátne bez toho, aby ste museli používať klávesy so šípkami alebo posúvanie myšou, môžete ako skratku stlačiť kláves Space a potom kliknúť na plátno, posúvať sa po plátne a ťahať ho tam, kam chcete.

About the author

Ivan BREZIANSKY editor

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.