3 rýchle tipy pre Helix ALM!

ByIvan BREZIANSKY

3 rýchle tipy pre Helix ALM!

Perforce logo

Helix ALM, je jeden z najlepších softvérov na správu životného cyklu aplikácií. Využíva 3 moduly: Requirement manažment (Helix RM), Test case manažment (Helix TCM), Issue manažment  (Helix IM). Prečítajte si nasledujúce tipy, ktoré vám pomôžu efektívne využívať softvér Helix ALM.

Pridajte, upravte a odstráňte filtre vo web klientovi

Pomocou výkonných filtrov, nájdete presne tie informácie, ktoré potrebujete. Uložte si pomocou filtrov kritériá, ktoré pri vyhľadávaní často používate. Bežné využitie filtrov je najmä na zúženie položiek v zoznamoch, prípadne sa využívajú na prípravu reportov. Tak, ako pri desktop klientovi, aj vo web klientovi môžete spravovať filtre. Tu je návod, ako na to:

Kliknite na ikonu filtra a vyberte filter, ktorý chcete použiť na zoznam. Možnosti na ľavej strane ponuky, vám umožňujú upraviť aktuálny filter, pridať nový, alebo odstrániť aktuálny filter v závislosti od vašich bezpečnostných povolení. Viac info.

Filters in the web client

Prispôsobte si to, čo vidíte v strome s požiadavkami

Rovnako pri práci s dokumentom požiadaviek vo webovom klientovi, existuje niekoľko možností, ktorými môžete prepínať a ovládať to, čo vidíte v strome požiadaviek. Môžete napríklad zobraziť, alebo skryť súhrn požiadaviek, zobraziť iba značku a súhrn alebo číslo a súhrnný prehľad a jednoduchšie tak nájsť to, čo hľadáte. Prehľadajte strom požiadaviek a rýchlo vyhľadajte požiadavky na základe toho, čo sa zobrazuje. Viac info.

Change what you see in the requirement document tree

Automaticky schvaľujte požiadavky v dokumente, hneď ako je dokument schválený

Po schválení dokumentu v Helix ALM sa požiadavky automaticky uzamknú, pričom status (workflow state) jednotlivých požiadaviek v dokumente sa nemení. Nakonfigurujte Helix ALM tak, aby po schválení dokumentu boli automaticky schválené požiadavky. Viac info.

  • Uistite sa, že schválený workflow state pre dokumenty a požiadavky, uzamkol položky. (Váš projekt môže mať odlišný final state name)
  • Pridajte filter pre požiadavky, ktorý využíva Is Locked obmedzenie a možnosť Requirement is locked.
  • Pridajte pravidlo eskalácie, ktoré sa spúšťa pre požiadavky každú hodinu. Použite filter precondition a pridajte Enter event action, ktorá sa špecializuje na approve event.

Add Escalation Rule

Majte na pamäti, že toto pravidlo automatizácie slúži iba na uľahčenie a nie na nahradenie ľudskou kontrolou.

Prečítajte si čo je nové v Helix ALM 2021.1

About the author

Ivan BREZIANSKY editor

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.