Mesačník Java – júl 2023

ByIvan BREZIANSKY

Mesačník Java – júl 2023

Vitajte v Java mesačníku! Máme pre vás pripravené vzrušujúce vydanie plné hodnotného obsahu a užitočných článkov.
Dozviete sa o AI Assistant od JetBrains, objavíte nové funkcie v pripravovanom vydaní Java 21 a získate cenné inštrukcie z návodov, tipov a trikov pre Java a súvisiace technológie. V sekcii Kultúra a komunita nájdete návod na stanovenie realistických cieľov a vášnivú kritiku výkonu softvéru.
Pripravte sa na zlepšenie svojich zručností a zostaňte vpred v neustále sa vyvíjajúcom svete vývoja Java.

Správy Java
– Java News Roundup – 1, 2, 3, 4 – Tieto články vám prinesú aktuálne informácie o najnovšom dianí vo svete Java.
– Všetko, čo je v Java 21?! – Inside Java Newscast #50 – Aká skvelá bude Java 21? Zistite to v tomto vzrušujúcom videu, ktoré predstavuje neuveriteľné nové funkcie.
– Java 21 – Druhá strana – Inside Java Newscast #51 – Držte si klobúky, pretože JDK 21 má ešte vzrušujúcejšie aktualizácie! Nicolai Parlog vo svojom videu hovorí o hodnotách rozsahu, kľúčovom zapuzdrenom mechanizme API, novom príkaze JFR, rôznych vylepšeniach API a zberači odpadu Generational Shenandoah.
– Skúmanie zaujímavých doplnkov Java 21: Odhalenie nových funkcií (časť 1) – A NM Bazlur Rahman predstavuje vylepšenia metódy Character, String, StringBuffer, StringBuilder, rámec kolekcií, HashMap a HashSet.
– Nová funkcia Java 21: Sekvenované kolekcie – JEP Cafe #19 – V tomto videu sa dozviete o sekvenovaných kolekciách – kolekciách, ktoré majú špecifické poradie a umožňujú vám jednoduchý prístup k ich prvým a posledným prvkom. Predstavuje tiež koncepty sekvenovaných množín a máp.
– Structured Concurrency v JDK 21: Skok vpred v súbežnom programovaní – JEP 453 bol integrovaný z cieľového stavu pre JDK 21. Najvýznamnejšou zmenou v súčasnom návrhu je, že metóda – StructuredTaskScope::fork(…) vracia skôr podúlohu ako budúcnosť .
– Nový príkaz JFR view – JDK 21 predstavuje pohodlný príkaz zobrazenia JFR, ktorý zobrazuje agregované dáta udalostí priamo v shelli, čo vám umožňuje prezerať informácie o aplikácii bez vyhadzovania nahrávacieho súboru alebo otvárania JDK Mission Control.

About the author

Ivan BREZIANSKY editor

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.