Mesačník Java – jún 2022

ByIvan BREZIANSKY

Mesačník Java – jún 2022

Ahoj v júni! Tento mesiac sa pokúsime predpovedať budúcnosť a povedať si niečo o OpenJDK 19. Prečítame si knihy od Kotlina, zrekapitulujeme nedávne konferencie a možno si aj naplánujeme, že na nejakú pôjdeme. Začnime sledovať najnovšie správy a články!

Správy Java
JEP 428: Štruktúrovaný súbežnosť.
 Čo môžeme očakávať v OpenJDK 19? – Hoci je vydanie Java 19 naplánované na koniec septembra 2022, Miro Wengner už vie, čo sa v tomto vydaní stane!

Java návody a tipy
Static Java Current State – Olimpiu Pop robí rozhovor s Danom Heidingom, dlhoročným prispievateľom do projektu, aby sa ho opýtal, ako ďaleko sme od širokého prijatia.
Inside Java Newscast #26 – Nicolai Parlog poskytuje krátku rekapituláciu záznamov a hovorí o návrhu na vylepšenie JDK 405.
JDBC Tutorial – Marco Behler kódy! Tentoraz Marco predstavuje svoj návod „Pekne a jednoducho“ o pripojení databázy Java.
Výsledky prieskumu technológie prístupu k údajom Java – Vlad Mihalcea zdieľa svoje myšlienky v prieskume Twitteru Josha Longa.
Diaľkové ladenie pomocou Shai Almog – Pripojte sa k vzdialeným procesom a opravte chyby pomocou vzdialeného ladenia a pozorovateľnosti.
Prípad proti ťažbe dreva – Sebastian Daschner skúma, aké užitočné sú protokoly a či pomáhajú riešiť vzniknuté problémy.
Ako urobiť hešovanie hesiel v aplikáciách Java správnym spôsobom! – Existuje viacero nápadov, ako uchovávať citlivé heslá. Brian Vermeer demonštruje, ako to urobiť Java spôsobom.
Journeys in Java: Docker Compose – Piata epizóda série Jennifer Reif o budovaní ríše mikroslužieb.
Vývojári rozoberajú! – V tomto blogovom príspevku Chris Newland odporúča používať HotSpot Disassembler.
Výskum zdrojového kódu Phase-Aware – Dan Heidinga píše o nových spôsoboch vyjadrenia fázovo orientovaných aplikácií.
Testovanie Clean Cleaner Cleanup – Roger Riggs ukazuje, ako otestovať, či čistenie funguje.
Jazyky, rámce, knižnice a technológie
IntelliJ IDEA 2022.2 EAP 3 – Blogový príspevok Marie Kosukhiny zahŕňa nové funkcie vrátane vylepšeného profilovača IntelliJ a podpory GINQ pre Groovy 4.

About the author

Ivan BREZIANSKY editor

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.