Mesačník Java – máj 2023

ByIvan BREZIANSKY

Mesačník Java – máj 2023

Májové vydanie Java anotovaného mesačníka je tu! Toto vydanie prichádza so vzrušujúcimi správami o budúcom vydaní Java, vrátane krátkeho náhľadu na JEP plánované na implementáciu. Náš ručne vybraný výber Java tutoriálov vám pomôže zdokonaliť vaše zručnosti a udržať si prehľad o najnovších trendoch. Okrem toho sme vybrali niektoré z najvýznamnejších nedávnych vrcholov zo sveta technológií, aby sme vás informovali o najnovšom vývoji. To všetko a ešte viac čítajte v tohtoročnom JAM. Ak chcete byť prvý, kto dostane náš mesačný výber, prihláste sa na odber nášho JAM Newslettera.

Správy Java
Java News Roundup 1, 2, 3, 4 – Pozrite si najvýznamnejšie aprílové oznámenia vo svete Java.
Java Language Futures, vydanie na jar 2023 – Pozrite si toto video, kde nájdete krátky prehľad najnovších vylepšení jazyka Java vrátane vylepšení v jazyku Java 20. Pozrite si funkcie plánované pre budúce vydania jazyka Java.
Java Next – From Amber to Loom, from Panama – Toto video sa zameriava na najdôležitejšie plány projektov Amber, Panama, Loom a Valhalla.
JavaFX 20 and Beyond – Preskúmajte, čo je nové v JavaFX 20 a ďalších, pretože Kevin Rushforth zdôrazňuje vylepšenia JavaFX za posledných niekoľko vydaní.
JFR Event Stream Stop – Sip of Java – JDK Flight Recorder (JFR) bol aktualizovaný v JDK 20, čím sa výrazne zmenilo rozhranie Event Streams API. Tento článok skúma tieto aktualizácie.
Project Panama: Prepojenie virtuálneho stroja Java a natívneho kódu – Táto relácia ponúka prehľad a ukážku funkcií z Project Panama, vrátane JDK Enhancement Návrh (JEP) 434 z Java 20.
JDK 20 – Preskúmanie vylepšení v najnovšom vydaní JDK – Objavte najnovšie aktualizácie výkonu, stability a zabezpečenia v JDK 20, vrátane vylepšení v Project Amber, Project Loom a Project Panama.
JEP 444: Virtuálne vlákna – Tento JEP oznamuje finalizáciu virtuálnych vlákien v JDK 21. Plánuje sa dodanie len s jednou modifikáciou z JDK 20 – virtuálne vlákna budú vždy podporovať lokálne premenné vlákien.
JEP 442: Foreign Function & Memory API (Third Preview) – Tento JEP navrhuje tretí náhľad na začlenenie vylepšení na základe vašej spätnej väzby. Všetky budúce zmeny sú uvedené v článku.

About the author

Ivan BREZIANSKY editor

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.