Mesačník Java – marec 2023

ByIvan BREZIANSKY

Mesačník Java – marec 2023

Marec je za nami a rok je v plnom prúde a stále pribúdajú aktualizácie, užitočné triky a inovácie, ktoré treba sledovať. Aby sme vám v tomto úsilí pomohli, prinášame vám novú dávku článkov o jazyku Java, ktoré vám môžu pomôcť optimalizovať váš kód a nájsť nové spôsoby, ako zefektívniť váš pracovný tok. Toto vydanie tiež obsahuje všetko, čo potrebujete vedieť o najnovších aktualizáciách Kotlinu a predstavuje jeho technologické inovácie

Správy Java
– Java News Roundup 1, 2, 3, 4 – Prezrite si tento výber noviniek, aktualizácií a trendov zo sveta Java.
– Sneak peek Java 20 – Mohamed Taman popisuje cielené funkcie pre vydanie plánované na 21. marca 2023, vrátane JEP pre hodnoty v rozsahu, vzory záznamov, porovnávanie vzorov pre príkazy a výrazy prepínačov, cudzie funkcie a pamäťové API, virtuálne vlákna a štruktúrované súbežnosť.
– JDK 21: Zlepšenia výkonu obrázkov – Získajte informácie o metóde, ktorá pomohla zrýchliť knižnicu na spracovanie obrázkov v jazyku Java.
– Java 21: Odhalené vylepšenia výkonu – vedené Perom Minborgom, zistite, o koľko sa váš kód zrýchlil vďaka nedávnym interným optimalizáciám výkonu vykonaným v Java Core Libraries.
– Upozornenia na dosahovanie kvality – JDK 20: Zastarať verejné konštruktory URL adries – JDK 20 zavrhne všetky verejné konštruktory java.net.URL. Vývojári by to mali považovať za silné varovanie, ktoré ich odrádza od používania.
– Jarviz poskytuje kontrolu a prehľady súborov JAR – Tento článok predstavuje nový nástroj na kontrolu a prehľady Java JAR s názvom Jarviz, ktorý pomáha vývojárom nájsť rôzne verzie bajtového kódu v JAR a dotazovať sa na atribúty, služby a ďalšie.
– Od Java Security with Love – Inside Java Newscast #42 – Toto spravodajstvo poskytuje úvod k nedávnym vylepšeniam kryptografie, PKI, TLS a nástrojov, ako aj ukážku pokroku, ktorý JDK 20 dosahuje na strane bezpečnosti.
– Microsoft OpenJDK predstavuje experimentálnu funkciu na zlepšenie analýzy únikov – Ide o novú experimentálnu funkciu, ktorá sa stále vyvíja a ktorá zlepšuje výkon analýzy únikov zvýšením príležitostí na skalárnu náhradu. V súčasnosti je táto funkcia dostupná iba pre Microsoft Build of OpenJDK, ale v budúcnosti sa môže stať súčasťou OpenJDK.

About the author

Ivan BREZIANSKY editor

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.