Mesačník Java – september 2022

ByIvan BREZIANSKY

Mesačník Java – september 2022

Pre septembrové vydanie Java anotovaného mesačníka sme pripravili množstvo zdrojov, ktoré vám pomôžu hladko prejsť do jesennej sezóny. Okrem toho vás srdečne pozývame na našu bezplatnú online konferenciu IntelliJ IDEA Conf, ktorá sa koná 29. – 30. septembra.

Správy Java
 JEP 429 – Návrh zavádza rozsahovo-miestne premenné, ktoré umožňujú zdieľanie nemenných údajov v rámci vlákien a medzi nimi.
Java návody a tipy
 Inside Java Newscast #31 – Nicolai Parlog hovorí o novom rozhraní Collection a funkčnom programovaní na konferencii Java a JavaOne.
 Marco Codes: Git & IntelliJ IDEA – Marco Behler zdieľa 5 trikov, ktoré vám pomôžu zjemniť váš pracovný tok. Marco tiež pripravil Hibernate & JPA Tutorial, kde zdieľa všeobecné koncepty a ukazovatele pre vašu cestu učenia.
 Prvýkrát spustenie IntelliJ IDEA – Helen Scott vedie začiatočníkov IDE procesom nastavenia.
 Tipy IntelliJ IDEA Pro: Používanie Git Interactive Rebase – Marit van Dijk ukazuje, ako vyčistiť históriu odovzdania Git.
 Čo je to sakra Project Loom pre Javu? – Výukový program o súbežnosti v Jave od Deepu K Sasidharana.
 Ako obvykle, skvelé čítanie od Vlada Mihalcea – Najlepší spôsob, ako získať konfiguračnú vlastnosť Spring Data JPA DTO Projection a MySQL rewriteBatchedStatements.
 Java 8 až 18: Najdôležitejšie zmeny v platforme Java – Súhrn 8 rokov pokroku a 203 JEP, ktoré urobil Aurelio García-Ribeyro.
 Najlepšie postupy na správu závislostí Java – Brian Vermeer poskytuje niekoľko rád a osvedčených postupov na riešenie závislostí Java vo vašom projekte.
 Ovládanie vášho servera pomocou reverzného shellového útoku – Ďalší skvelý blog od Briana; tentoraz píše o reláciách shell-back shell.
 [podcast] Bootiful podcast: Dobrý Dr. Venkat Subramaniam – Josh Long hovorí so svojím hosťom o umení písania softvéru, jeho najnovších projektoch a ďalších.
 Funkcie Java 17: Porovnanie medzi verziami 8 a 17. Čo sa v priebehu rokov zmenilo? – V tomto článku sa Dariusz Wawer pokúša odpovedať na otázku: „Mali by ste migrovať svoje aplikácie z Java 8 na 17?“
Na ďalšie čítanie odporúčam ďalší blogový príspevok od toho istého autora, Project Valhalla – Java na ceste k lepšiemu výkonu.
 Neo4j a Cypher: Používanie MERGE s indexmi/obmedzeniami schém – Mark Needham skúma, ako funkcia MERGE od Cypheru funguje s indexmi schém a jedinečnými obmedzeniami.
 JetBrains IntelliJ IDEA 2022.2 používa Java 17 Runtime – Johan Janssen popisuje najnovšie funkcie: podpora pre Java 17 a najnovšie jazyky a rámce ako Scala, Kotlin, Spring 6 a Spring Boot 3.
 Konfigurácia adries URL Quarkus za serverom Kubernetes & Istio SSL/TLS Reverse Proxy – Sebastian Daschner ukazuje, ako nakonfigurovať Quarkus, aby vytvoril a vrátil správne adresy URL, ktoré zodpovedajú tomu, čo používateľ uviedol vo svojich požiadavkách.
 Marcio Endo zdieľa svoj blogový príspevok Things I Don’t Know About Java: Generic Constructors. Vedeli ste, že generické konštruktory nemusia byť vo generickej triede a nie všetky konštruktory vo generickej triede musia byť generické?

About the author

Ivan BREZIANSKY editor

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.