.NET mesačník september 2022

ByIvan BREZIANSKY

.NET mesačník september 2022

Vedel si? Od roku 2020 sa 64,82 % vyhľadávaní na Googli skončilo bez kliknutia na iné webové vlastníctvo. Ľudia zostávajú v hornej polovici prvej stránky s výsledkami vyhľadávania.

.NET novinky
 Oznamujeme .NET Framework 4.8.1
 .NET 6 je teraz v Ubuntu 22.04
 Ukážka C# 11: všeobecná matematika, požadovaní členovia a ďalšie
 Oznamujeme podporu vstavaných kontajnerov pre .NET SDK
 Oznamujeme SynapseML for .NET – Large Scale ML s jednoduchým API
 Announcing Entity Framework 7 Preview 7: Interceptors!
 Aktualizácie ASP.NET Core v .NET 7 Preview 7
 Oznamovanie ukážky .NET 7 7

Návody a tipy na programovanie
.NET návody a tipy
 Začíname so základnými väzbami v .NET MAUI a publikovaním aplikácie .NET MAUI v systéme Android – Leomaris Reyes vás od začiatku až do konca pokrýval vynikajúcimi blogovými príspevkami o .NET MAUI.
 Vzory podnikových aplikácií využívajúce .NET MAUI – kto by nemal rád dobrú, bezplatnú elektronickú knihu? Toto je od Michaela Stonisa.
 Budovanie „Next Tech Event“ pomocou Blazor a RavenDB – (séria videí) Jessica a Jimmy Engström zverejnili sériu videí o budovaní „technickej udalosti“ pomocou Blazor. Tento mesiac sú časti 8 a 9 stredobodom pozornosti RavenDB.
 Spracovanie výnimiek Blazor WebAssembly s hranicami chýb – Kontrola chýb je dôležitou súčasťou zabezpečenia toho, aby si kód dokázal poradiť s výnimkami bez zásahu používateľa. Code Maze nám ukazuje, ako to urobiť v Blazor.
 Pohľady ASP.NET Core MVC nerozoznávajú čiastočné zobrazenia mimo predvoleného ControllerContext – Rick Strahl našiel chybu v ASP.NET Core a zdieľal ju so svetom. Je ťažké riešiť problémy so zobrazeniami, ktoré sa nemusia vyriešiť.
 .NET 7 Custom Runtime pre AWS Lambda – Nie každý bude potrebovať vlastný runtime pre AWS Lambdas. Ale pre tých, ktorí to robia, prečítajte si tento príspevok od Bryana Hogana.
 Čo sú Guard Clauses v .NET – Pravdepodobne používate ochranné výrazy, ale rozšírili ste ich na ochranu celých tried? Táto technika uľahčuje strážcom zvládať prierezové problémy, ako to ukázal Karthik Chintala.

About the author

Ivan BREZIANSKY editor

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.