3 tipy, ako využiť SPACE vo vašej spoločnosti

ByIvan BREZIANSKY

3 tipy, ako využiť SPACE vo vašej spoločnosti

Počas uvedenia EAP a Beta verzií SPACE-u v roku 2020, dostával produktový tím efektívnu spätnú väzbu od užívateľov. Vďaka týmto reakciám, neustále dochádza k usmerňovaniu a prispôsobovaniu tímového nástroja SPACE, potrebám užívateľov.

Ak sem-tam čítate naše blogy, určite ste už o SPACE a jeho funkciách čítali v našich starších príspevkoch, napr. Očakávaná novinka Space, je tu!

Radi by sme vám dali tipy, ako môžete využiť SPACE vo vašom tíme/spoločnosti. Prečítajte si, čo považujú užívatelia SPACE-u za najväčšie benefity.

1. Vývoj produktu

Spoločnosť Makery, pôsobí v oblasti mobilného vývoja a poskytuje komplexné digitálne služby. Teraz využíva SPACE, ako svoj “digital home“, na bezproblémové spravovanie všetkých aspektov svojej práce na jednom mieste.

Andreas Kindler (spol. Makery) sa vyjadril, že pri doterajších nástrojoch, ktoré používali na vývoj produktov, mali problémy v oblastiach issue manažmentu, projektovej hierarchie a kalendárov, čo viedlo k nižšej produktivite tímu.

Vývojári z Makery, konečne našli plne integrovaný tímový nástroj a už nepotrebujú žiadne doplnkové nástroje.

Uveďme si konkrétne funkcie, ktoré považujú vývojári v spoločnosti Makery, za prospešné pre vývoj produktov:

  • All in one tool – poskytuje dobrý prehľad o tom, čo robí celý tím/spoločnosť.
  • Issues – poskytuje možnosť udržiavať konverzáciu prostredníctvom chatu.
  • Project and checklists – efektívna kontrola plánovania projektov a splnených items.
  • Integrate code reviews – dáva možnosť zapojenia tých správnych ľudí do diskusií.
  • Blogs posts – ideálne na celofiremné oznámenia a udalosti.

2. Distribuovaná tímová spolupráca

AmberCore Software, je malá spoločnosť, poskytujúca služby začínajúcim podnikateľom, ktorí vyvíjajú IT produkty.

Anna Vinogradova, Chief Marketing Officer v spoločnosti AmberCore Software, považuje online spoluprácu za jediný spôsob, ako zostať v kontakte a mať procesy pod kontrolou.

Tu sú uvedené funkcie, ktoré považujú v spoločnosti AmberCore Software za najužitočnejšie:

  • Checklists and issues – možnosť rozložiť veľké úlohy na menšie a premeniť ich na problémy.
  • Projects – zoskupenie repozitárov, issues a packages vo vnútri projektu a pripojenie repozitárov viacerým projektom, ktoré môžu byť použité pre mikroslužby.
  • Issues chats – diskusie o riešeniach, popisovanie úloh, získavať ďalšie informácie a všetko uchovávať na jednom mieste.

3. Online spolupráca na virtuálnych kurzoch

Instil, je softvérová spoločnosť, ktorá vyrába softvérové produkty na mieru a poskytuje školenie vývojárom softvéru z celého sveta.

Garth Gilmour, Head of Learning v spoločnosti Instil, považuje za veľmi dôležité, aby pri virtuálnych tréningoch, ktoré organizujú nikto nezaostával. SPACE využívajú na správu a rozširovanie vzorových aplikácií, ktoré používajú vo svojich výcvikových kurzoch a tiež ako platformu na poskytovanie online školení pre Kotlin, TypeScript, Java, C# a Phyton.

V spoločnosti Instil, považujú za užitočné nasledujúce funkcie:

  • Blogs – vytváranie sprievodcov nastavení a ad-hoc zhrnutí problémových oblastí.
  • Chat channels – umožňujú zvládnuť akékoľvek individuálne problémy v reálnom čase, najmä pokiaľ ide o nastavenia a konfiguráciu.
  • Software development features – ako súčasť školenia o vývoji softvéru. Instil povzbudzuje študentov, aby si vytvorili svoje vlastné repozitáre, predkladali riešenia cvičebných problémov a následne ich kontrolovali so školiteľmi.
  • Automation – pomocou rozhrania HTTP API, môže Instil automaticky plniť SPACE vzdelávacími materiálmi. V budúcnosti by radi využili schopnosť spúšťať zostavy v kontajneroch Docker, na zvýšenie počtu online kurzov.

V tejto grafike vidíme, ako SPACE zaujal už počas roka 2020. 24 000 spoločností, ktoré sa pripojili k užívateľom SPACE, hovorí za všetko.

Práve sme vám poskytli viacero relevantných dôvodov, prečo by ste mali SPACE vyskúšať aj vo vašom tíme. ? Ak sa stále neviete rozhodnúť, prípadne máte ďalšie otázky, pokojne sa na nás obráťte.

Zdroj: JetBrains 

About the author

Ivan BREZIANSKY editor

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.