Microsoft Teams: Prehľad nových funkcií, ktoré určite oceníte!

ByIvan BREZIANSKY

Microsoft Teams: Prehľad nových funkcií, ktoré určite oceníte!

Microsoft Teams logo

Určite sa zhodneme v tom, že sledovať novinky sa oplatí ?. Služba Microsoft Teams, nástroj na spoluprácu na jednom mieste, sa neustále zlepšuje a pridáva nové funkcie. Všetky novinky, sú každý mesiac predstavené na Microsoft Teams Blog-u, takže sa oplatí ho aspoň raz za čas prebehnúť a zistiť, čo je nové. My sme pre vás pripravili súhrn tých najlepších pridaných funkcií za uplynulý polrok.

Funkcia Approvals

Začiatkom roka 2021, bola pridaná funkcia Approvals, ktorá umožňuje každému v tíme jednoducho vytvárať a spravovať schválenia. Stačí mať nainštalovanú Approvals apps a môžete začať vytvárať vaše žiadosti o schválenie.

Microsoft Teams Approvals
ApprovalsVytvárať žiadosti môžete v chat-e, kanáli, alebo využite priamo aplikáciu Approvals. Vyplňte názov žiadosti, oprávnenú osobu na schválenie a prípadne dodatočné informácie, priložte dokument ak je to potrebné. Po potvrdení a odoslaní, budú všetci schvaľovatelia žiadosti informovaní prostredníctvom notifikácie. Majte prehľad o všetkých vašich žiadostiach na jednom mieste. Všetky žiadosti sa zobrazujú s kľúčovými informáciami: stav žiadosti, zdroj, žiadateľ a schvaľovateľ.

 

Funkcia eSign

Momentálne je testovaná funkcia eSign, použitím Adobe Sign. Zadáte osobu/email, ktorej podpis potrebujete, pridáte dokumenty na podpis a nastavíte role účastníkov Signer/Approver. O vytvorení žiadosti s elektronickým podpisom, bude mailom informovaný každý zadaný účastník.Microsoft Teams eSingFunkcia pridania zdieľaného kalendára do Teams Channel

Ďalšou pridanou funkciou, ktorá stojí za spomenutie, je možnosť pridania zdieľaného kalendára do Teams Channel. Jednoducho tak zdieľate vytvorené udalosti s členmi konkrétneho kanála. Po zverejnení udalosti kanála, si môžu účastníci túto udalosť jednoducho pridať do svojho osobného kalendára.Microsoft Teams CalendarFunkcia ochrany pred hrozbami

K dispozícií je už aj ochrana vašej organizácie pred hrozbami. Microsoft Secure Score, vás oboznámi s vašou aktuálnou situáciou z oblasti bezpečnosti a navrhne vám možnosti na zlepšenie.Microsoft Teams Secure Score

Funkcia Invite Only

Využite novú funkciu nastavenia meetingu na možnosť Invite only. Účastníkov, ktorí neboli pozvaní priamo organizátorom, automaticky pošle do lobby. Napríklad, ak pozvaná osoba prepošle pozvánku kolegovi, jeho účasť na meetingu bude povolená, až po schválení organizátorom.

Pozadie na iOS

Prispôsobte si pozadie na vašom iOS ešte pred začatím meetingu. Vyberte si z množstva ponúkaných možností pozadí, vložte vlastné obrázky/fotky, alebo využite možnosti Blur -rozmazanie pozadia.iOS backgroundTogether mode

Získajte pocit, že zdieľate rovnaký priestor so všetkými účastníkmi meetingu. Preneste účastníkov do virtuálneho prostredia, ktoré práve vyhovuje vašim témam. Pomocou funkcie Together mode, sa spolu posadíte ku káve, prenesiete do auly, alebo konferenčnej miestnosti. Pekne jeden vedľa druhého.

Microsoft Teams Together mode picture

 Together mode select scene

Notifikácie Teams

Natívne notifikácie Teams vo Windows 10. Nastavte si štýl vašich upozornení: bulit-in-Teams alebo Windows natívne notifikácie.

Microsoft Teams Notifications setting

V prípade záujmu o Microsoft riešenia, vám ako oficiálny Microsoft Partner radi poradíme

About the author

Ivan BREZIANSKY editor

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.