.NET mesačník | januára 2022

ByIvan BREZIANSKY

.NET mesačník | januára 2022

Vedel si, že Microsoft použil názov C# od roku 1988? Tento jazyk nemal nič spoločné so súčasným C#, pretože bol variantom jazyka C a bol ukončený. Až v roku 2002 spoločnosť Microsoft vydala jazyk s názvom C#, ktorý poznáme dnes, s vydaním rozhrania .NET Framework 1.0.

.NET novinky
December je pomalým mesiacom noviniek, ale tu je niekoľko najdôležitejších, ktoré si môžete pozrieť.
 Oznámenie plánu pre EF7
 Vylepšenia siete .NET 6
 Čo je nové pre gRPC v .NET 6
 Rekapitulácia .NET Conf 2021 – videá, snímky, ukážky a ďalšie

.NET návody
 Likvidácia komponentov v Blazor – Golda na CodeMurals ukazuje, prečo a ako správne spravovať zdroje v aplikáciách Blazor.
 ASP.NET MVC: Ako vytvoriť viacero prepínačov pomocou operácií CRUD – Asma Kahlid demonštruje túto veľmi bežnú aktivitu v aplikáciách MVC.
 Astrofotografia s Windows, Tiny PC a WPF – Toto je „ďaleký“ príspevok od Peta Browna, ktorý integruje astrofotografiu a programovanie.
 Vlastná serializácia JSON s konvertormi System.Text.Json – Steve Gordon zdieľa tento užitočný príspevok o tom, ako prispôsobiť (de)serializáciu JSON vašim potrebám pomocou vlastných konvertorov Json.
 Aký je rozdiel?! Trieda, štruktúra, záznam, och! – Najnovšie verzie C# prinášajú niektoré nové spôsoby práce s dátovými štruktúrami. Je to viac než len triedy a občasná štruktúra. Calvin A. Allen popisuje tieto rozdiely.
 Concurrent Pipeline s .NET kanálmi – Potrebujete vysoko výkonnú bezpečnú synchronizáciu dát vo viacvláknovom programe? V F#? Potom urobte z tohto príspevku od Riccarda Terrella svoj obľúbený príspevok.
 Vytvorenie flexibilného systému nasadenia pre Grammarly pre Windows pomocou F# a AWS Lambda – Ako Grammarly buduje svoje komplexné systémy? Vitalii Braslavskyi uvádza podrobnosti o ich nasadení s F# a AWS.
 Kedy použiť statické triedy v C# – Pre tých, ktorí sa pýtajú, kedy použiť statickú triedu, tu je to. Príspevok od Code Maze.
 Volanie Microsoft Graph API z WinUI – Alvin Ashcraft učí, ako volať Graph API z WinUI. Pre vývojárov WinUI Alvin nedávno vydal knihu na túto tému. Tiež čakajte na ďalšiu nadchádzajúcu knihu od neho na WinUI.

About the author

Ivan BREZIANSKY editor

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.